Luk søgning
0 kr.
30.000 kr.
1 vær.
8 vær.
1 km
60 km
Vis 1 lejeboliger
1 lejebolig fundet på denne søgning
BoligAgent - helt gratis Få mails, når der kommer nye lejeboliger som matcher dine ønsker
Filter icon Filtrer søgning
Sortering:
1 lejebolig fundet på denne søgning

Lejeboliger Ribe - se alle ledige lejeboliger i Ribe her

Ribe
Areal
70 m2
Værelser
2 værelser
Type
Lejlighed
4.500 kr/md
Se bolig

Drømmer du om at blive ripenser og bo i en hyggelig lejebolig i Ribe? Hvis ikke, så bør du måske alligevel overveje at slå dig ned i den historiske by.

Ribe har to gange modtaget prisen som Europe’s Best Big Time Small Destination af henholdsvis Global Grasshoppers og Hotel.info, men det er ikke kun den internationale turisme, der gør byen til noget helt særligt, Ribe er nemlig Danmarks ældste by, og det kan ses, når man går igennem de gamle gader, der har gjort det historiske udseende til sit vartegn.

Rundt om Ribe

Ribe, der ligger i Sydvestjylland, er som sagt Danmarks ældste by, men den er samtidig naboby til Danmarks yngste by, Esbjerg, der også har lagt navn til byernes fælles kommune. Noget af det der gør Ribe til noget helt særligt, er ikke alene dens lange historie, men det faktum, at byen har bevaret sit gamle bymiljø, der centrerer om Ribe Domkirke, der står som byens majestætiske vartegn.

Hvert år lægger flere tusinde turister fra alle verdens afkroge deres veje forbi Ribe, for at opleve den gamle by, og det betyder, at forretningslivet i Ribe ikke ligefrem lider nød. Faktisk kan det være ganske givtigt at drive forretning i Ribe.

Byens historie strækker sig helt tilbage til starten af år 700, hvor der første gange anlagdes handelsplads på det sted, hvor Ribe i dag ligger, og igennem tiden er mange historiske bygninger opført. Mange af de bygninger er enormt velbevarede, og det betyder blandt andet, at et af Danmarks ældste rådhuse også er at finde i Ribe, da bygningen kan dateres helt tilbage til 1496.

Men det er bestemt ikke kun byens historie, der gør Ribe til et attraktivt sted at bo. Priserne på lejeboliger alene kan nemlig være med til at få de fleste til at overveje at slå sig ned som ripensere.

Priser på lejeboliger i Ribe

I 2007 blev Ribe kommunes godt 18.000 indbyggere til en del af Esbjerg kommune, og derfor er det også priserne i Esbjerg kommune, der må regnes med, når man kigger på den gennemsnitlige pris på en lejebolig i Ribe, da Ribe jo som sagt ligger i Esbjerg.

Typisk ser man to forskellige boligtyper, når man taler lejeboliger, og det gælder også for en lejebolig i Ribe. Der findes henholdsvis almene boliger, der administreres af almene boligselskaber som eksempelvis AAB, AKB eller FSB. Derudover findes der også familieboliger, der er lejeboliger, der administreres af private ejere.

Ifølge en rapport foretaget af Landsbyggefonden pr. 1. januar 2020 ligger den gennemsnitlige årlige pris for en almen lejebolig i Ribe på 701 krone per kvadratmeter, hvilket betyder, at en sådan lejebolig på 50 kvadratmeter vil koste omtrent 35.000 om året eller godt 2900 kroner om måneden. For familieboliger i samme område er prisen lidt lavere. Her er der altså tale om 692 kroner om året per kvadratmeter for en lejebolig i Ribe. Det løber på den måde op i 34.600 om året for en lejebolig på 50 kvadratmeter eller omtrent 2800 kroner om måneden.

Det kan du opleve i Ribe

Ribe er en historisk by og der er masser af historie at give sig i kast med, når man først ankommer til Ribe. Byen ligger både på den europæiske rute for teglstensgotik, Ribe Domkirke, der er den eneste femskibede kirke i Danmark, er blandt verdens ældste, og Museet Ribes Vikinger er et fantastisk sted at opleve arkæologiske fund fra vikingetiden.

Men det er ikke kun de historisk interesserede, der kan få tiden til at gå I Ribe. Da byen ligger tæt på Vesterhavet er der også rig mulighed for både ture på stranden eller ud at surfe, og ligeledes ligger Vadehavscenteret under 7 km sydvest for Ribe.

Og selvfølgelig er der som i de fleste andre danske byer rig mulighed for at tage del i det danske foreningsliv, hvor blandt andet Ribe Fritidscenter og Svømmebad er leveringsdygtigt i både svømning, fitness, sport og festlige arrangementer.  

Det skal du huske, når du skal finde en lejebolig i Ribe

Selvom der ikke er lige så stor rift om en lejebolig i Ribe, som der er i en lejebolig i eksempelvis København, er der stadig grund til at være påpasselig, når du kigger efter et sted at bo. Især hvis du er vant til et mere hektisk lejeboligmarked, vil du måske være tilbøjelig til at skrige ”Ja!” når du først bliver tilbudt noget, men der er alligevel et par ting, du skal være opmærksom på.

  • Når du først går i gang med at søge, skal du danne dig et overblik over priserne på en lejebolig i Ribe, så du ikke ender med en for dyr husleje.
  • Derefter skal du huske, at du ikke må underskrive en kontrakt før du har set boligen, og især hvis der er tale om privat udlejning, kan det være en god idé både at tjekke og dobbelttjekke, så du ikke ender med at blive snydt.
  • En sidste ting du bør gøre, er at melde dig in i LLO (Lejernes Landsorganisation), da de kan være behjælpelig, hvis du pludselig får problemer med din udlejer.